Mnenja klientov

VESELA SEM, DA VAM POMAGAM ZAŽIVETI ZNOVA

To so vaša mnenja, hvala vam.

“Draga Katja, HVALA za vaš dragoceni čas, za vse pomenljive besede in tisti VAŠ OBJEM! Z vašo podporo in razumevanjem bom zmogla, vem da bom, pa če bo še tako težko… In predvsem hvala, da mi pomagate razumeti vsa ta “neurja”, ki se razbesnijo v mojem telesu.”

M. G., Nova Gorica I INDIVIDUALNA TERAPIJA

“Včasih življenje privede človeka do težke situacije, ko ne ve kako bi se zaradi nepričakovanih, nevsakdanjih dogodkov rešil neusmiljenega brenčanja v glavi, ko ne more misliti, niti pošteno vdihniti… Takrat je čas, da življenje postavimo spet na nam lastno pot. Navadno je brez pomoči težko. Vesela in hvaležna sem, da sem se odločila za pomoči pri ga. Kozlovič. Z njeno strokovno pomočjo, razumevanjem, polno mero optimizma in pozitivne energije spet živim polno življenje. Čeprav vem, da se stvari dogajajo ob pravem času za nas, bi si želela, da bi pomoč poiskala že pred leti.”

Alenka, Nova Gorica I INDIVIDUALNA TERAPIJA

“Katjo obiskujem že skoraj eno leto, redno, vsak teden. Pred tem sem poskusila pri drugih, vendar nisem bila zadovoljna. Prihajam iz stroke, zato imam morda višja pričakovanja in Katja jih je presegla. Začetek je bil naporen, boleč, vendar sva skupaj vztrajali v razumevanju in sočutju, kar je bilo zame poglavitno! Moj napredek je ogromen in ravno tako je ogromna hvaležnost, ki jo čutim do Katje in njene človečnosti, dostopnosti, empatičnosti in predvsem visoke strokovnosti. Toplo jo priporočam vsem, ki si želijo resnega dela na sebi. Uspeh je v tem primeru zagotovljen!”

Martina, Koper I INDIVIDUALNA TERAPIJA

“Jaz vas imam tako rada, iskreno rada. V vas čutim tako bližino, ste kot angel, ki poboža dušo in ki zaznamuje moje, naša življenja in nas vodi v pravo smer. Z razlogom sem vas našla in za to sem neizmerno hvaležna. Najlepše veselje mi je, ko vidim da vaju imata moji punci tako radi in se radi vračata k vam z isto vnemo kot jaz. To je veliko zadovoljstvo. Vsak dan sem vedno bolj prepričana, da bo res čisto vse dobro.”

A. H. Koper I DRUŽINSKA TERAPIJA TERAPIJA

“Že od prvega trenutka dalje čutim njeno pristnost, spoštovanje in da ji lahko zaupam. Na terapiji vedno znova čutim, kako je s celim telesom in srcem vsa na polno tukaj in zdaj ter kako zelo me čuti. Veliko mi pomeni njena iskrenost, direktnost, ker samo na ta način rastem in da mi nikoli ne reče, da tega pa ne smem čutiti, ampak me spoštuje v vsakem čutenju in me vodi od tega čutenja naprej v to, kjer je rešitev. Veliko pa mi pomeni tudi to, da me vedno znova vodi h Gospodu z vsem, kar se mi prebuja, ker samo on nas lahko ozdravi v polnosti, terapevt je samo sredstvo, ki nam na tej poti pomaga.”

Maja, Maribor I INDIVIDUALNA TERAPIJA

“Meni terapije pomenijo varen prostor, kjer vem, da ne bo obsojanja in ne napada. Všeč mi je, ker me tukaj oseba posluša, SLIŠI in me opogumi in pomaga iti čez vse življenjske poti, ki se nam zdijo nemogoče. Tukaj dobim moč, pogum za delo na sebi, da lahko slišim in začnem delat stvari, ki so meni pomembne v mojem življenju.”

Ana, Koper | TERAPIJA Z MLADOSTNIKOM

“Osebno sem terapijo vzela ne le kot nek vir pomoči v stiski temveč, izkušnjo in pridobivanje
znanja in spoznanja o sebi ter ostalih.
Meni je odprla oči v mnogih pogledih- a da je to mogoče mora oseba biti pripravljena
prisluhniti in sprejemati povedano s strani terapevta.
To je nek varen prostor kjer si ti lahko ti in kjer tvoje emocije pridejo na plano.
Seveda je vse odvisno tudi od terapevta samega in načina. Jaz imam srečo, da so terapije
izjemne in name vplivale res pozitivno.
Vse to in še več mi le te pomenijo.”

Ana B., Obala I TERAPIJA Z MLADOSTNIKOM

“Ko se odločiš, da greš po poti osebne rasti je prvi korak celjenje ran in za to potrebuješ pravo oporo, ki sem jo na terapiji tudi dobila. Moja psihoterapevtka Katja je razumevajoča, potrpežljiva, je dobrotljiva in vse to me je popeljalo do najglobje bolečine, od katere sem celo življenje bežala in se dušila pod težo strahu, manjvrednosti, osamljenosti, jeze na ves svet. Po na videz nemogoči poti sem prišla do krhke deklice, ki je čakala da jo nekdo objame in ji pove, da jo ima rad. Po poti, ki je bila včasih tako mučna, da bi že skoraj odnehala. A nisem odnehala in eno leto od občutka ničvrednosti vem, da sem tukaj z razlogom. Vem, da četudi izgubim vse, mi ostane moj jaz, ki sem se ga preko terapije naučila imeti rada.”

K. Osrednja Slovenija | INDIVIDUALNA TERAPIJA

“S pomočjo družinske terapije smo to, kar smo dolga leta čutili, lahko tudi ubesedili in se tako še bolj povezali. Terapija ti da občutek nekega varnega prostora, kjer se lahko pove vsa težka čutenja. Po terapiji s staršema se mi je zdelo, da me bolje razumeta. Bila je tudi izhodišče za nadaljnje terapije.”

Tina z družino, Nova Gorica | DRUŽINSKA TERAPIJA

“Začelo se je z notranjim glasom, da si zaslužim boljšo zvezo z možem. Ta glas je rasel dolgo in počasi, a le zrasel do trenutka, ko je postal potreba in nuja. Na terapijo sva prišla zbegana, raztresena in malo prestrašena, kot otroka, ki sta se izgubila sredi nakupovalnega središča. Sanjalo se nama ni, da bodo ure terapije najino varno zavetje, kjer bova v prvi vrsti našla vsak samega sebe. Katja ni bila le najin vodič. Bila je najina opora, najin navdih, najin najbolj neposreden kritik in obliž vsem najinim strahovom, šibkostim in dvomom. Sama sem ob njeni neomajni podpori počasi, a vztrajno postajala boljša žena, boljša hči, sestra, teta, soseda, boljša sodelovka, boljša poslovna ženska. Postala sem najboljša različica sebe, polna moči, da ljubim in sem ljubljena, srečna da živim in soustvarjam svet, ponosna, da sem in neizmerno hvaležna za izkušnjo terapije. Notranji mir, neomajna trdnost, vera vase in čisto veselje do življenja se ne dajo kupiti, da pa se jih najti v sebi, če te nekdo z veliko potrpljenja in ljubezni spremlja na tej poti.”

U.J., Nova Gorica I PARTNERSKA TERAPIJA

“S partnerjem sva prišla do točke v odnosu, ko nisva vedela več kam in kako. Takrat sva spoznala Katjo. Nisva vedela, kaj lahko pričakujeva od partnerskih terapij. Oba pa veva to, da se nam je življenje, mogoče zveni kičasto, ampak nama se je dejansko spremenilo… v pozitivno stran. Od para, ki se je ves čas kregal, prigovarjal, očital,… in še bi lahko naštevala, sva prišla do odnosa, o katerem sva oba sanjala, si ga želela. V tem odnosu je na novo več prostora predvsem za poslušanje partnerja, skupnih dogovorov in odločitev. Katja nama je pomagala, da sva to dosegla. Njena energija zasije prostor, njena toplina in srčnost, te ogreje. Premalo je besed s katerimi, bi lahko opisala, to kar čutiva.”

Andreja in Danijel, Koper I PARTNERSKA TERAPIJA

O Katji in njenih terapijah bi lahko pisala še in še. Kajti Katja nama je s partnerjem spremenila življenje. Odkar sva začela hoditi na partnersko terapijo, sva z možem prišla do najinih najglobljih bolečin, razjed in ran. Šla sva skoraj narazen… ampak hvala Katji sva spoznala, da je to bila le odskočna deska, da lahko stransformirava stare vzorce in škodljivo vedenje, ki sva ga imela do sedaj. Ko je bilo najtežje, je ona bila ob nama, da nama pomaga in pokaže luč na koncu tunela. Hvaležna sem, da je prišla v najino življenje in mislim, da bo v njem tudi ostala. Saj je za naju postala že kot družinska prijateljica, katera vem, da bo vedno tu, ko jo bom/bova potrebovala. Katja je izjemna ženska tudi zato, ker zna svojo strokovnost združiti s svojo močno intuicijo ter tako uro terapije ponese na višji nivo. Saj se mi zdi, da na njeni terapiji vsakič doživim eno majhno transformacijo. Hvala Katja, da živiš sebe in svoje poslanstvo. Hvaležni smo ti.

Zakonca iz Obale I PARTNERSKA TERAPIJA

“Nikoli si nisem predstavljala, da lahko terapija poteka tudi na daljavo, z uporabo tehnologije. Toliko, kolikor sem imela proti njej prej, vidim, da je sedaj lahko odličen pripomoček in dobro, da obstaja. Tako sva lahko s Katjo imeli terapije tudi v času karantene in sploh sedaj, ko sem se zaradi življenjske situacije preselila na drugi konec Slovenije in bi mi vsakotedenska dolga vožnja predstavljala preveliko breme. Seveda jo bom kombinirala tudi z obiski v živo. Tudi preko skypa lahko pridem do mojih bolečin in jih izjočem. Hvala ti moja krasna terapevtka! Mojca, po novem dolenjka????.”

Mojca, Dolenjska | ONLINE TERAPIJA

Zdravo Katja!

Kako ste? Danes se ne oglašam zaradi problemov, ampak v pozitivni luči (v bistvu mi gre zelo dobro, nimam nobenih slabih misli ali pomislekov in mislim, da sem večinoma predelala skoraj vse).

Pisem vam, ker vam želim povedati, da ste ena izmed mojih inspiracij. Odločila sem se, da grem študirat psihoterapijo. Sicer bi se usmerila bolj v raziskovanje in predavanje, ampak bi tudi pomagala ljudem.

Res mislim, da ste redek primer, kjer začutiš, da osebo skrbi zate in bi tudi jaz bila nekaj takšnega v življenju osebe.

Zahvaljujem se vam za vso pomoč in vam želim lep dan

M., Koper I MLADINSKA TERAPIJA

Ko se življenje upre telesni vzgoji

Pri desetih letih so mi diagnosticirali revmatoidni artritis. Revmo, po domače. Dolgo obdobje sem prejemala zdravila v obliki tedenskih injekcij in tablet. Imela sem ostre pekoče bolečine v sklepih in mišicah. Zvijala sem se v klobčič in ležala v postelji, da bi bolečine pošle.  Včasih je moje početje grobo prekinil zunanji dejavnik naj vendar že vstanem, saj da ne morem samo ležati in se smiliti sama sebi. Bila je moja mama. Tehnično pozorna in skrbna. Rešitev je videla v tem, da je treba vstati in se ne smiliti sama sebi. Kot najbolj brutalne prekinitve mojega samozdravljenja v klobčiču sem doživljala  v  poletnih koncih tedna. Imela je navado, da je po kosilu počivala na ležalniku. V nekem trenutku ji je njen telesni mehanizem očitno javil, da je dovolj mojega ležanja ter da je čas, da me spravi iz hiše. Velikokrat sem jo prehitela in vstala iz postelje še preden je odprla vrata moje sobe. Tako sem si prekinitev navidezno prihranila.

V mojem osnovnošolskem spričevalu je zabeleženo, da sem bila zaradi bolezni oproščena telesne vzgoje.  Spominjam se kako mi je prijalo, ko je učiteljica telesne vzgoje medtem ko so se ostali gibali po njenem nareku govorila, da se ji smilim, ker imam revmo in da razume kako me vse boli. Tožila mi je o svojih revmatskih bolečinah in jaz sem jo poslušala. S poslušanjem in vprašanji sem jo v nezavedni  želji, da ji vedno znova povem kako me vse boli, vlekla v pogovor.  Seveda sem pazljivo zamolčala dogajanje, ki se je nanašalo na mamine prekinitve  mojega samozdravljenja v klobčiču. Z mamo sta se namreč poznali. Strah in sram me je bilo, da bi ji učiteljica v pogovoru kdaj to omenila.  Zamolčanje je bil moj izhod, s katerim sem si v dolgi vrsti maminih uglaševanj vsaj navidezno prihranila katero od njih. Dejansko pa so se vse prekinitve in uglaševanja nanjo, dogajale v meni mnogo prej kot se je zgodil posamezni dogodek.

Pred leti sem srečala nekdanjo učiteljico telesne vzgoje. Že ob pogledu nanjo sem podoživela takratna občutja.  V kratkem pogovoru je hitela razlagati kako jo vse boli, ker ima močno revmatično obolenje. Ni vprašala kako je z mojo revmo. Mogoče je pozabila, da sem jo imela ali pa me v takratnih pogovorih sploh ni poslušala in slišala. Očitno je bila tudi ona uglašena na zunanje dejavnike in ne nase.

Izraz telesna vzgoja se mi upira. Dojemam ga kot prisilni način funkcioniranja telesa za potrebe uglasitve življenja na zunanje dejavnike.

Katja. Veliko mehkobe je v vašem imenu. Mehkobo izžarevate in jo nagovarjate pri sogovorniku.

V najinih začetnih pogovorih nisem vedela kaj bi z njo, bila mi je tuja, zelo moteča. Na vseh nivojih sem jo doživljala kot brutalen vdor v moje življenje, ki je bilo tako zelo vajeno vpetosti  v poznano telesno vzgojo. Tujek mehkobe in sočutja mi je v telesu sprožal hude bolečine sklepov in mišic, potenje, tesnobe  ter neustavljive reke solz. Um se je na tujek odzval z zmedenostjo in miselnimi blokadami. Pred armado neznanih čutenj sem panično bežala v varno zavetje tesnobe, strahu, sramu in besa.

Še vedno se obrambno skrijem pod kamen strahu in sramu. Čutim pa, da mi ne nudi več tako  »varnega« zavetja kot nekoč.  Mehkoba dela svoje. Vztrajno me nagovarja in jaz ji sledim. Vztrajnost je ključna. Je vlečna sila na poti odkrivanja življenja.

Draga Katja, hvala vam.

Veronika, S.Primorska | INDIVIDUALNA IN PARTNERSKA TERAPIJA

Scroll to top