Zakaj se odločiti za terapijo za vašega otroka:

Otroci najpogosteje še ne zmorejo ubesediti svojih čutenj, ne zmorejo najti pravih besed, da bi opisali, kaj doživljajo v sebi. Zato na svojo stisko opozarjajo na različne načine, npr. z neprimernim vedenjem, čustvovanjem ali pa imajo celo zdravstvene težave. Slednje so takrat samo odraz tega, da se otrok že dolgo časa ne počuti dobro.

Terapevt najprej poskuša z otrokom vzpostaviti varen in zaupljiv prostor ter s pomočjo strukturirane igre priti v stik z njim, z njegovim notranjim svetom, in ugotoviti, kaj se dogaja v njem. Pri tem uporablja tehnike, ob katerih se otrok najbolje počuti: risanje, slike, lutke, peskovnik in figurice ali glino. Otrok med igro namreč projicira svoja občutja in čutenja na predmete, lutke, igrače, figure, na risalni list ipd. Igra je most med njegovim notranjim, čustvenim svetom in zunanjim okoljem.

Preko varnega odnosa, ki ga vzpostavi s terapevtom, prihaja v stik s samim sabo, tako da lahko pove, kako se počuti. Preko tega lahko pridobiva večji občutek zase in gradi svoje samozaupanje in boljšo samopodobo.

Komu je igralna terapija namenjena:

Namenjena je otrokom in najstnikom, da lahko predelajo težka občutja, izkušnje, ki so se zapisale v njihovo psihofizično doživljanje sebe, drugih, sveta, okolice.

• Ima vaš otrok ali najstnik težave pri izražanju čustev strahu, jeze, žalosti, sramu ali nosi občutke krivde, se počuti osamljenega?
• Ima psihosomatske težave, kot so motnje spanja, glavobol, bolečine v trebuhu?
• Ima težave v odnosih s sorojenci, vrstniki, se neprimerno vede, razbija, brca?
• Ima učne težave?
• Ima težave in je v stiski zaradi ločitve, razpada družine ali izgube družinskega člana?
• Ima težave zaradi doživete travme, psihične, fizične ali spolne zlorabe?

Kako lahko pomagam?

Pokličite me za prvi posvet, da mi poveste več o vašem otroku ali najstniku in da se pogovorimo, kakšna terapija bi bila najbolj primerna. Terapije so za otroka prijetne in predvsem se počuti varnega.  Preko varnega odnosa, ki ga vzpostavi s terapevtom, prihaja v stik s samim sabo, tako da lahko pove, kako se počuti. Preko tega lahko pridobiva večji občutek zase in gradi samozaupanje in boljšo samopodobo.

Z vami želim deliti mnenje 10-letne klientke, ki me je zelo osrečilo. Zakaj? Ker kaže na to, da lahko resnično v varnem in sočutnem odnosu pomagamo otrokom, da se izrazijo in postavijo temelje za boljše življenje naprej.

Stopite v stik z menoj >>

Scroll to top