O meni

Katja Kozlovič psihoterapevtka

Dobrodošli, z vami sem Katja Kozlovič

 

Sem mama dveh krasnih fantov, dvojčkov Lana in Maja, ki sta v moje življenje prinesla »čisto« zrcalo, preko katerega mi je omogočena največja osebnostna rast.

Želja po še globljem in celovitem razumevanju človekovega doživljanja in delovanja me je popeljala na študij zakonske in družinske terapije, v okviru katerega sem zaključila program izpopolnjevanja na tem področju ter se specializirala za otroško igralno terapijo. Poleg tega sem tudi doktorska kandidatka v omenjenem programu. Vse dosedanje izkušnje so me nagovorile k temu, da sem pričela proučevati in se specializirati za razumevanje širšega področja povezanosti in soodvisnosti odnosov v družini (od partnerskega do starševskega odnosa) ter vpliva zunanjih dejavnikov na družinske odnose.

Tukaj sem za vas, samo pokličite me

Pokličite me: (031) 333-909
Napišite mi sporočilo: info@lanimaj.si

Iz kje izhajam?

Po izobrazbi sem magistrica kadrovskega menedžmenta, univerzitetna diplomirana pedagoginja in andragoginja z dolgoletnimi izkušnjami na celotnem kadrovskem področju v bančništvu, predvsem na področju kadrovanja, izobraževanja in širšem področju razvoja zaposlenih v organizaciji, ki se nanaša na spremljanje in ocenjevanje delovne uspešnosti z vodenjem letnih pogovorov, razvojem ključnih kadrov in upravljanjem zadovoljstva zaposlenih ter organizacijske klime. Na začetku svoje karierne poti sem vpeljala nov sistem internega izobraževanja, za katerega je banka prejela nagrado Top 10 Izobraževalni management, ki jo podeljuje Planet GV.

V zadnjih desetih letih sem bila odgovorna za širše področje razvoja ključnih zaposlenih, s poudarkom na sistematičnem razvoju vodij in perspektivnih kadrov, talentov. Zasnovala in vodila sem projekt razvoja mladih perspektivnih kadrov, ki je leta 2010 dosegel tretje mesto v okviru nominacij za nagrado projekta HRM pod okriljem Planeta GV. Vključena sem bila tudi v mednarodne projekte, povezane z razvojem zaposlenih.

POT V PSIHOTERAPIJO IN OSEBNI KOVČING

Skozi večletno delo na širšem kadrovskem področju in permanentnemu dopolnjevanju znanja s področja dela z ljudmi, je v meni rasla želja po še celovitejšem, pristnem in globljem delu z ljudmi, kjer se jim lahko res z vso iskrenostjo, dobronamernostjo in neobremenjenostjo posvetim in jim pomagam zaživeti in uresničiti sebe. Po več letih dela v velikem sistemu, v katerem sem pridobila dragocena znanja in izkušnje (tako strokovne kot odnosne) in specializaciji iz psihoterapije, sem se odločila za samostojno pot, na kateri resnično uresničujem sebe.

To zame ni samo delo, poklic – tu čutim, da je moje poslanstvo.

Kako delujem?

Terapevtsko delo opravljam v dveh centrih po modelu relacijske družinske terapije pod rednim supervizorstvom. Terapevtsko obravnavo zagotavljam v skladu z etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Sem članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper (CPPK). Sodelujem tudi z območnim centrom za socialno delo.

Sodelujem tudi na strokovnih posvetih in konferencah s področja HRM ter vodim manjše delavnice in skupine za osebnostni razvoj. Svoje znanje sem predajala v obliki krajših predavanj in predstavitev tudi na Fakulteti za management v Kopru in Gea Collegeu.

V okviru Družinskega centra Skupaj (http://www.centerskupaj.si/) opravljam terapije v Novi Gorici in Kopru. Samostojno pa terapije izvajam v Izoli.

Strokovna usposobljenost

Individualna terapija odrasli 2860ur
Otroške in mladinske terapije 1900ur
Družinska terapija 960ur

TERAPEVTSKI MODEL, IZ KATEREGA ČRPAM ZNANJE ZA VODENJE POGOVOROV

Relacijska družinska terapija je inovativen model terapevtske obravnave, ki jo je razvil prof. dr. Christian Gostečnik. Predpostavlja, da je človek bitje odnosov in njegovo telo vedno govori resnico. Model se dopolnjuje z najnovejšimi spoznanji s področja nevroznanosti.

Vključuje znanstvena dognanja o delovanju človeške psihe in njeni organski podlagi ter empatijo, katere bistveni element je sočutje.

Relacijska družinska terapija vključuje predelavo negativnih izkušenj, ovrednotenje, usmerjanje, nudenje opore in sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Na človeka gleda celostno in ga obravnava v okviru družinskih odnosov v več generacijah, ki s svojo dinamiko močno vplivajo na oblikovanje posameznikove osebnosti. V središče obravnave postavlja odnos z bližnjimi, katerega vzdušje se vtisne v posameznikovo psihično strukturo, zato ga je prisiljen ponavljati, dokler se zaradi destruktivnih posledic ne odloči za spremembo.

Pri tem mu lahko pomaga terapevt, s katerim začne ustvarjati odnos spoštovanja in sočutja. V pogovorih med posameznikom, parom ali družino in terapevtom se postopoma odkrivajo nezavedni vzroki težav. Vse to omogoča večjo funkcionalnost posameznika in bolj zadovoljujoče odnose.

Model je priznan s strani Ameriškega združenja za zakonsko in družinsko terapijo in je prejel drugo nagrado na Forumu inovacij 2010 v Sloveniji.

Katja Kozlovič psihoterapija

Pomen imena ``Lanimaj``

Logotip je sestavljenka iz imen obeh sinov – Lan in Maj. Združuje ju črka -i-, ki  označuje njuno povezanost, povezanost njunih duš. Na sredini tako nastane beseda »anima«, kar v slovenščini pomeni duša. Duša je najgloblji in najdragocenejši del človeka. Pri svojem delu skušam klientom, strankam omogočiti, da pridejo v stik s seboj, svojim bistvom, svojo dušo, s tem, kar so. Duša nas dela žive in življenju daje vrednost.

Tako je psihoterapija pot k spoznavanju sebe, iskanje naše pristnosti in naše resnice. Je pot k zaupanju vase; pot k srečnemu in zadovoljnemu življenju.
Vse to nam omogoča ohranjati psihično in fizično zdravje.
04

“Draga Katja, HVALA za vaš dragoceni čas, za vse pomenljive besede in tisti VAŠ OBJEM! Z vašo podporo in razumevanjem bom zmogla, vem da bom, pa če bo še tako težko… In predvsem hvala, da mi pomagate razumeti vsa ta “neurja”, ki se razbesnijo v mojem telesu.”

M. G., Nova Gorica

“Včasih življenje privede človeka do težke situacije, ko ne ve kako bi se zaradi nepričakovanih, nevsakdanjih dogodkov rešil neusmiljenega brenčanja v glavi, ko ne more misliti, niti pošteno vdihniti… Takrat je čas, da življenje postavimo spet na nam lastno pot. Navadno je brez pomoči težko. Vesela in hvaležna sem, da sem se odločila za pomoči pri ga. Kozlovič. Z njeno strokovno pomočjo, razumevanjem, polno mero optimizma in pozitivne energije spet živim polno življenje. Čeprav vem, da se stvari dogajajo ob pravem času za nas, bi si želela, da bi pomoč poiskala že pred leti.”

Alenka, Nova Gorica

Individualna terapija

“Katjo obiskujem že skoraj eno leto, redno, vsak teden. Pred tem sem poskusila pri drugih, vendar nisem bila zadovoljna. Prihajam iz stroke, zato imam morda višja pričakovanja in Katja jih je presegla. Začetek je bil naporen, boleč, vendar sva skupaj vztrajali v razumevanju in sočutju, kar je bilo zame poglavitno! Moj napredek je ogromen in ravno tako je ogromna hvaležnost, ki jo čutim do Katje in njene človečnosti, dostopnosti, empatičnosti in predvsem visoke strokovnosti. Toplo jo priporočam vsem, ki si želijo resnega dela na sebi. Uspeh je v tem primeru zagotovljen!”

Martina, Koper

Individualna terapija

Tukaj sem, da vam ponudim roko!

… Prav zdaj, ta trenutek….

Scroll to top