Zakaj se odločiti za družinsko terapijo:

Starši poiščejo pomoč zaradi različnih težav, ki jih opažajo pri svojih otrocih, najstnikih ali mladostnikih, ko sami ne zmorejo najti rešitve.

Družina je osnovna celica, znotraj katere se odvijajo za posameznika najdragocenejši in hkrati za razvoj najpomembnejši odnosi. Ti odnosi so temelj, na katerem gradimo občutek lastne vrednosti, sprejetosti, ljubljenosti in opore. Vsi ti občutki se globoko vtisnejo v naš notranji svet in telo.

V družini naj bi vsak član dobil prostor za izražanje svojih želja in podporo za razvoj svojih potencialov. Je pa kdaj usklajevanje teh želja in potreb med člani velik izziv. Prav zaradi tega je naloga in odgovornost staršev, partnerjev, da poskrbita za odnose v družini na tak način, da se bodo vsi njeni člani počutili varne, sproščene in ljubljene ter dobili prostor zase. Prav zaradi tega se ob nastalih stiskah, težavah, slabi komunikaciji v družini ustvari določena teža odnosov, ki onemogoča sproščenost in dobro počutje in jo je treba sprostiti.

Komu je terapija namenjena:

Namenjena je družinam, ki si želijo izboljšati medsebojne odnose, bolje razumeti, kako se vsak član počuti, kaj doživlja, kaj si želi.

Prva terapevtova naloga je, da najprej vsakemu članu družine zagotovi varno mesto, da bo sproščeno spregovoril o svojem počutju v družini, druga pa, da se vsi družinski člani zares slišijo med seboj.

• Se vam zdi, da se v družini med seboj ne začutite, ne doživljate miru, čutite, da je kdo od članov družine v stiski, in mu ne zmorete pomagati?
• Se v družini borite z različnimi odvisnostmi, kot so alkohol, droge, igre na srečo, odvisnost od računalniških igric?
• Se vam zdi, da družinske vloge niso pravilno razdeljene?
• Se bojite za svojega otroka, najstnika, ker mu ne zmorete postaviti meja ali ker se je nenadoma popolnoma zaprl vase?
• Je morda prišlo do kakšne izgube, nenadne bolezni, ki je v družino vnesla stisko, in ne zmorete najti poti iz tega vzdušja?

Kako lahko pomagam?

Pokličite me za prvi posvet, da mi poveste več o vaši družini in zakaj bi radi nekaj spremenili in skupaj zgradili lepšo prihodnost za vse članek družine. Lahko vam pomagam.

 

Veseli smo, da vam pomagamo zaživeti znova kot družina.

“S pomočjo družinske terapije smo to, kar smo dolga leta čutili, lahko tudi ubesedili in se tako še bolj povezali. Terapija ti da občutek nekega varnega prostora, kjer se lahko pove vsa težka čutenja. Po terapiji s staršema se mi je zdelo, da me bolje razumeta. Bila je tudi izhodišče za nadaljnje terapije.”

Tina z družino, Nova Gorica I DRUŽINSKA TERAPIJA

Stopite v stik z menoj >>

Scroll to top